Zindelijkheidstraining van uw puppy

zindelijkheidstraining van uw puppy

Wanneer u begint met de zindelijkheidstraining van uw puppy…

zindelijkheidstraining van uw puppy
zindelijkheidstraining van uw puppy

Het verwelkomen van een nieuwe pup in uw huis is een spannende tijd. Hoewel uw eerste dagen samen gevuld zijn met puppyknuffels en het leren kennen van elkaar, is het ook het beste moment om uw nieuwe harige vriendinnetje kennis te laten maken met zindelijkheidstraining.

In dit artikel duiken we in het onderwerp van zindelijkheidstraining en geven we u enkele tips om u en uw pup te helpen succesvol te zijn.

Wanneer u begint met het trainen van uw puppy…

De beste tijd om met de zindelijkheidstraining van uw puppy te beginnen, is vanaf het moment dat hij bij u thuis komt. Net als bij andere vormen van hoektraining is het het beste om richtlijnen en regels voor uw harige vriendin te implementeren vanaf het moment dat ze in uw leven komen. Zo kunnen ze gemakkelijk leren wat wel en wat niet acceptabel is en helpen ze een standaard te zetten voor de toekomst.

Hoewel honden op elke leeftijd zindelijk kunnen worden gemaakt, zijn puppy’s het meest ontvankelijk voor het idee van zindelijk maken als ze tussen de 8 en 16 weken oud zijn. Hoewel u met het zindelijk maken kunt beginnen als ze 8 weken oud zijn, moet u niet verwachten dat uw hond het vak onder de knie krijgt totdat ze ten minste 12 weken oud zijn.

Hoe beginnen met zindelijkheidstraining van uw puppy

Nu u klaar bent om met uw nieuwe pup te beginnen met de zindelijkheidstraining, is het tijd om u te verdiepen in de meest succesvolle trainingsmethoden. zindelijkheidstraining is een enorme taak voor onze puppy’s om op te pakken, dus het is aan ons om het zo duidelijk en begrijpelijk mogelijk te maken.

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw puppy op een vast voedingsschema houdt. Door ze elke dag op hetzelfde tijdstip te voeren, kunnen ze een regelmatige potjesroutine ontwikkelen. Dit biedt uw puppy niet alleen enige structuur, maar geeft u ook een idee wanneer uw hond naar buiten moet om gebruik te maken van de open badkamer.

De volgende manier om ervoor te zorgen dat uw hond succesvol is in zijn zindelijkheidstraining, is door ze regelmatig mee naar buiten te nemen. Het is belangrijk om ze ‘s ochtends vroeg naar buiten te brengen als ze wakker worden, na elke maaltijd, na elk dutje en vlak voordat ze ‘s nachts gaan slapen.

Het idee van deze methode is om ongelukken in uw huis te helpen voorkomen door ze voldoende mogelijkheden te geven om naar buiten te gaan en te helpen om de nood aan het gebruik van de badkamer in uw huis te beperken. Frequente uitstapjes naar buiten zullen ook helpen om te bevestigen dat buiten de juiste plaats is om naartoe te gaan. Het is ook ideaal om ze mee te nemen naar dezelfde plek buiten wanneer ze aan het leren zijn, omdat dit helpt om een badkamerroutine op te zetten.

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de zindelijkheidstraining van uw puppy is het vieren van zijn of haar overwinning. Zorg ervoor dat u uw puppy elke keer dat hij buiten naar het toilet gaat, prijst en duidelijk maakt dat hij iets goed doet. Zo leert u uw puppy dat dit gedrag gewenst is en dat hij of zij dit gedrag in de toekomst wil voortzetten.

zindelijkheidstraining van uw puppy
zindelijkheidstraining van uw puppy

Tips zindelijkheidstraining van uw puppy

Om onze puppy’s goed zindelijk te maken, moeten we ze helpen om te slagen. Enkele van de beste manieren om uw harige vriend te helpen het concept van zindelijkheidstraining te begrijpen zijn:

Opsluiten in een kleine ruimte als u niet thuis bent. Dit helpt om ongelukken in uw huis te beperken en kan uw puppy ervan weerhouden om de badkamer op zijn “veilige plek” te gebruiken.


Neem ze zo vaak mogelijk mee naar buiten, of wanneer ze er maar even uitzien alsof ze op het potje moeten gaan. Door ze zo vaak mogelijk mee naar buiten te nemen, kunt u eventuele ongelukken in uw huis beperken.


Geef ze de tijd om te slagen. Sommige honden hebben meer tijd nodig dan andere om het concept van de zindelijkheidstraining te begrijpen, dus het is belangrijk om zo geduldig mogelijk te zijn.


Hoewel ongelukken in uw huis frustrerend kunnen zijn, is het belangrijk om uw puppy niet te straffen voor hun ongelukken. Er zullen tijdens het hele proces ongelukken gebeuren, dus het is belangrijk dat u zich in deze onderneming verdiept, wetende dat. Onze puppy’s zullen gemakkelijker slagen in een positieve omgeving die vrij is van zware straffen.


Zorg ervoor dat u na elk ongeluk goed opruimt. Puppy’s hebben meer kans om naar binnen te gaan als er een geur achterblijft van een eerder ongeluk.

Opruimen zindelijkheidstraining van uw puppy

Zoals we al zeiden, is het uiterst belangrijk om goed op te ruimen na elk ongeval in uw huis. Honden worden aangetrokken tot gebieden die een geur hebben van een eerder ongeluk, waardoor het essentieel is om je best te doen om eventuele aanhoudende geuren te elimineren.

Overzicht: zindelijkheidstraining van uw puppy

Hoewel zindelijkheidstraining frustrerend kan zijn, wordt het zo veel makkelijker als je een positieve zindelijkheidstraining volgt. Bekijk zeker de tips die we hierboven hebben opgesomd, en je zult in een mum van tijd een vrolijk en zindelijk pup hebben!

zindelijkheidstraining van uw puppy
zindelijkheidstraining van uw puppy